Nieuws

Einde Britse UCITS-fondsen?

De Brexit zadelt asset managers die vanuit Groot-Brittannië UCITS-producten in de Europese Unie verkopen met een probleem op.

De Brexit zadelt asset managers die vanuit Groot-Brittannië UCITS-producten in de Europese Unie verkopen met een probleem op. Zij worden mogelijk gedwongen om van locatie te wisselen, en hun zakelijk model aan te passen als de UCITS-richtlijn niet meer van kracht is in het land.

In dat geval worden fondsmanagers mogelijk gedwongen om fondsen met een Europees paspoort als alternatieve beleggingen te registeren. The Investment Association (IA), de belangrijkste brancheclub voor Britse fondsbeheerders, zei kort nadat de Brexit een feit was dat de regels en wetten waaraan vermogensbeheerders onderworpen zijn voorlopig van kracht blijven, maar ‘uitdagingen waarschijnlijk’ zijn, schrijft Investment Week.

Een ander probleem waarmee Britse vermogensbeheerders worden opgezadeld is hoe zij zich kunnen voegen naar MiFID II, dat in januari 2018 van kracht moet zijn. Niet EU-leden die financiële producten en diensten in de Europese Unie willen verkopen moeten een kantoor in de EU en voldoen aan de richtlijnen van de Europese toezichthouder. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus