Nieuws

Must read: Lang leve cash

Plus: de moeilijke transitie van China, failliete pensioenen, winnaars en verliezers lage rente, heel veel Brexit en meer.

Actief versus passief
Iedere dag in Must read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. De Passief 20 en de Actief 40 duiken beide in het rood. De Actief 20 houdt de schade nog enigszins beperkt.

IEX Fonds 40: -1.65% (ytd)
IEX Index 20+: -1,91% (ytd)

Hobbelig voorwaarts
ABN Amro analyseert China: "De transitie van China zal echter schoksgewijs blijven verlopen en is omgeven met risico’s, voortvloeiend uit de hoge en nog stijgende schuldniveaus, overcapaciteit, geleidelijke financiële liberalisatie, mogelijke stress in de financiële sector en geopolitieke kwesties." Lees het hele verhaal.

Nog even geduld aub A-shares
Chinese beleggers blijven opvallend stoïcijns onder afwijzing MSCI. 

Stijgende Brexitkans
Volg de real time kansen op een exit of een remain via Bloomberg. De kosten om een de waarde van de pond te hedgen rijzen onderwijl de pan uit. Beleggers nemen het zekere voor het onzekere en gaan massaal in cash. Mocht die Brexit er komen, dan gaat de goudprijs door het dak, voorspelt ABN Amro

Cash wint
Britse journalist Lewis betoogt: cash deed het sinds 1995 beter dan de FTSE 100.

"Het Nederlands pensioenstelsel is failliet"
Prof. dr. Hans Van Meerten, hoogleraar internationaal pensioenrecht kraakt ons stelsel: "Het Nederlandse pensioenstelsel is uitermate complex en ondoorzichtig. Het is niet toegesneden op de moderne arbeidsmarkt, inflexibel, niet duurzaam en niet EU-proof. Het is bovendien slecht voor alle deelnemers, jong en oud. Het is wat betreft ons pensioensysteem daarom niet langer twee voor twaalf. Dat was het vijf jaar geleden al."

+6,7%
Gelukkig hebben we onze export. CBS, kom er maar in.

MKB moet niet zeuren

1 rentemedaille, 2 kanten
Het FD presenteert de winnaars en verliezers van de huidige lage rente.

Unchanged
Oh ja, er is vandaag ook nog een rentebesluit van de FED. SNBC heeft een item.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    IEXFonds 40