Nieuws

Instroom Vanguard passeert iShares

Voor het eerst in bijna vijf jaar tijd is BlackRock-dochter iShares marktleider af, gekeken naar de netto-instroom dit jaar.

Voor het eerst in bijna vijf jaar tijd is BlackRock-dochter iShares marktleider af, gekeken naar de netto-instroom dit jaar.

ETF's van Vanguard hebben dit jaar tot nu toe 32,26 miljard Amerikaanse dollar aan netto-instroom verwelkomd, tegen 27,08 miljard voor iShares. Op gepaste afstand volgt State Street met 6,29 miljard dollar volgens opgave van onderzoeksbureau ETFGI. 

Mei is de 28ste opeenvolgende maand dat er wereldwijd netto geld stroomt in ETF’s: in totaal 10,60 miljard dollar. Bijna driekwart van de netto-instroom deel ging naar obligatie-ETF’s, gevolgd door grondstoffen-ETF’s (5,47 miljard dollar). Uit aandelen ETF’s verdween per saldo geld: 4,53 miljard dollar.

De totale instroom in obligatie-ETF’s dit jaar is 42 miljard dollar. De iShares Barclays Aggregate Bond Fund en Vanguard Total Bond Market ETF hebben het meeste geld aangetrokken.

ETF’s met een Europese beursnotering zagen 2,68 miljard dollar netto instromen. Voor Europa was dat de twintigste opeenvolgende maand dat er meer geld in ETF’s stroomde dan eruit vloeide. De Europese industrie telde eind 2.219 ETF’s/ETP’s van 52 aanbieders met 6.927 beursnoteringen op 25 beurzen in 21 landen en 530 miljard dollar aan belegd vermogen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie