Nieuws

FMO Privium Impact Fund van start

FMO, ABN AMRO en Privium zijn gestart met het FMO Privium Impact Fund.

FMO, ABN AMRO en Privium zijn gestart met het FMO Privium Impact Fund. Dit impactfonds biedt klanten van ABN AMRO’s private bank in Nederland, ABN AMRO MeesPierson, de mogelijkheid om samen met de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO te investeren in leningen aan private sector bedrijven in opkomende markten.

Het idee achter het fonds is de combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. “Door het verstrekken van een lening aan een lokale bank in Bangladesh, bijvoorbeeld, krijgt deze bank de kans om kredietverlening aan meer lokale midden- en kleinbedrijven aan te bieden. Dit vergroot de kansen van deze ondernemers om succesvol te zijn en zo banen te scheppen binnen hun bedrijven. Op deze manier helpt een lening niet alleen de lokale bank, maar een hele gemeenschap,” aldus Yvonne Bakkum, Managing Director van FMO Investment Management, de beleggingsadviseur van het fonds.

Ook ABN Amro zoekt naar de combi van rendement en een positieve impact op de samenleving. “Het FMO Privium Impact Fund is een oplossing waarvan klanten een goed financieel en sociaal rendement mogen verwachten, met regelmatige liquiditeit. Het is een erg interessante mogelijkheid voor onze klanten om mee te investeren met een bank als FMO, met een goed trackrecord in leningen in opkomende markten,” zegt Solange Rouschop, Global Head Investment Services & Sustainability. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus