Nieuws

NN IP verlaagt exposure aandelen

NN Investment Partners heeft exposure naar defensieve consumentenaandelen in EU High Dividend-fondsen verlaagt.

NN Investment Partners heeft de exposure naar defensieve consumentenaandelen in zijn Europese High Dividend-fondsen teruggebracht. Hogere grondstoffenprijzen en gunstige economische cijfers blijven de aanjagers van het herstel van de performance van waardebeleggen, dat halverwege februari begon.

Volgens NN IP zijn de fundamenten voor de outperformance van waarde- en cyclische aandelen gelegd, omdat de eurozone van herstel naar expansie gaat. De voorlopige bbp-groei in de eurozone was, met 1,6% op jaarbasis, boven verwachting.

De Europese winstverrassingen waren de sterkste sinds 2010, omdat bedrijven de kosten hebben kunnen verlagen en hun marges hebben kunnen behouden. NN IP gaat ervan uit dat defensieve consumentenaandelen zullen gaan achterblijven.

Deze zijn nu goed voor 15% van de Europese aandelenmarkt en noteren tegen een historisch hoge premie van 150% op een 12-maands voorwaartse koers-winstverhouding (K/W) ten opzichte van de Europese markt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente