Nieuws

Low vol wilder dan de S&P 500

Het idee van low vol is dat een portefeuille minder bewegelijk is dan de index. Dat is echter lang niet altijd het geval.

Fondsen focussen op low vol, zijn regelmatig beweeglijker dan de algemene index, aldus Barron’s. In de afgelopen maand is de PowerShares S&P 500Low Volatility Portfolio ETF volatieler gebleken dan de algemene S&P 500 index.

Dat blijkt geen uitzonderlijke situatie. In de afgelopen jaren zijn er regelmatig periodes waarin dit het geval is. Het meest duidelijke moment was in 2013, toen er sprake was van zorg dat de Amerikaanse Federal Reserve het ruime monetaire beleid zou stoppen.

Dit zorgde voor een massale uitstroom uit obligatiefondsen. Datzelfde gold voor aandelen die volgens Barron's een obligatiekarakter hadden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om aandelen met een hoog dividendrendement.

Pravit Chintawongvanich is verantwoordelijk voor de derivaten strategie bij Macrto Risk Advisors. “Als er genoeg geld richting low-vol-fondsen stroomt, of juist wegstroomt, dan kan dat ervoor zorgen dat ze zich niet langer als Low-vol-fondsen gedragen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020