Nieuws

Rijk vastgoeddividend

Vastgoed is nu goed voor een dividendrendement tot 4%, aldus de fondsmanager van het Nordea 1 – Global Real Estate Fund.

Fund Award Eqity Sector Real Estate Holdings Global: Nordea 1 – Global Real Estate Fund BP USD

Het Nordea 1 – Global Real Estate Fund heeft een Lipper Fund Award gewonnen in de categorie Equity Sector Real Estate Holdings Global. Het fonds wordt extern beheerd door de boutique Cohen & Steers Capital Management. De beste vastgoedaandelen selecteren zij naar eigen zeggen met een eigen waarderingsmodel dat de cashflow en de onderliggende waarde van het vastgoed benadrukt.

Spreiding over regio’s – het is een wereldwijd beleggend fonds – en vastgoedsectoren is ook van groot belang. Fondsmanager Jon Cheigh: “We hebben een redelijk positieve indruk van de Europese markt, in het bijzonder van winkels op het Europese continent en in Londen. De opslagsector kent ook een sterke cashflowgroei, zowel in Londen als in de Verenigde Staten.

"Deze markten behalen een beter rendement dan beleggers nu krijgen op staatsobligaties en profiteren van een stijgende vraag en een gunstig monetair beleid. Wij zien ook kansen in Chinese logistiek- en vastgoedbedrijven in Hongkong, die momenteel tegen een discount staan genoteerd en dus aantrekkelijk geprijsd zijn.”

Voor de komende twee tot drie jaar gaat Cheigh uit van een dividendrendement van 3 tot 4% voor de vastgoedaandelen en een bescheiden waardegroei op de beurs. “We verwachten dat vastgoedaandelen zullen profiteren van de herclassificering van vastgoed als een aparte sector in de MSCI-indices dit jaar. Dit kan mogelijk zorgen voor meer vraag omdat fondsbeheerders hun allocaties naar vastgoed meer in lijn moeten brengen met de bredere markt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus