Nieuws

Fusie Theodoor Gilissen en Insinger

KBL heeft een voorlopige overeenkomst gesloten voor de overname van Insinger de Beaufort.

KBL European Private Bankers, het moederbedrijf van Theodoor Gilissen Bankiers, heeft een voorlopige overeenkomst met BNP Paribas Wealth Management gesloten voor de overname van Insinger de Beaufort.

Na afronding van de overname heeft KBL het voornemen om Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort als gelijken te laten fuseren. Bestaande en nieuwe cliënten zullen volgens de fusiepartners profiteren van de schaalvoordelen die een krachtenbundeling oplevert.

"Zo zal de innovatie- en investeringskracht op het vlak van online service, beleggen en vermogensstructurering toenemen. Bovendien zal de nieuwe bank relevante expertise rondom vermogenszaken kunnen bundelen en de mogelijkheden van het Europese private banking netwerk van KBL epb kunnen benutten."

Naast private banking, blijven het bedienen van institutionele relaties en zelfstandige vermogensbeheerders tot de kernactiviteiten behoren. Het gezamenlijk vermogen onder beheer zal ruim 20 miljard euro bedragen. Zowel de overname als de fusie zijn afhankelijk van de goedkeuring van relevante toezichthouders en overige stakeholders.

Voor de overname is daarnaast het advies van de ondernemingsraad van Insinger de Beaufort nodig en voor de fusie het advies van beide ondernemingsraden. Op grond hiervan is het de verwachting dat de overname later dit jaar zal zijn afgerond en dat de beoogde fusie in de eerste helft van 2017 zal plaatsvinden. Tot die tijd blijven Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort los van elkaar opereren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus