Nieuws

DNB lanceert meldpunt criminaliteit

DNB lanceert meldpunt financieel-economische criminaliteit tegen fraude, corruptie, belangenverstrengeling en witwassen.

"Professionals in de financiële sector, zoals werknemers, maar ook adviseurs en juridisch dienstverleners kunnen in aanraking komen met vormen van ernstige overtreding van wet- en regelgeving bij een financiële instelling. Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en terrorismefinanciering."

Daarom heeft DNB vandaag een meldpunt financieel-economische criminaliteit geopend. Dit loket is bedoeld voor werknemers en adviseurs die niet terecht kunnen met hun melding of klacht bij de betreffende (financiële) instelling.

Het nieuwe meldpunt en de aanpak van financieel-economische criminaliteit is onderdeel van het integriteitstoezicht, aldus DNB, dat zich richt op een schone en integere financiële sector. "Dit integriteittoezicht zoomt naast bovengenoemde zaken ook in op het voorkomen van: handel met voorwetenschap, niet naleven van sancties en ander crimineel gedrag zoals verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen