Nieuws

Must read: Nog even tot de bodembel

Profs zien de aandelenbodem aankomen, waar bankbeleggers bang voor zijn en Dijsselbloen en Paulson blijven nuchter onder crash.

Actief versus passief
Iedere dag in Must read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+.

IEX Fonds 40: -11,25% (drie maanden)
Index 20+: -11,79% (drie maanden)

Negatieve rente niet goed voor aandelen

Edelmetalentrend
Goud gaat goed, maar hoe doen andere metalen het?

Waar bankbeleggers bang voor zijn

Daar komt de bodembel
Binnen twee tot drie dagen zal de aandelenmarkt uitbodemen, aldus experts.

PGGM breidt private equity-team uit
Grootbeleggers zoeken hun rendement elders. Dat bewijst ook de uitbreiding van het private equity-team van PGGM.

De angst voor swaps

Paulson blijft nuchter onder crash
Hedgefondsmanager John Paulson maakt zich meer zorgen om China dan om de VS en noemt de marktreacties van nu overdreven.

Dijsselbloem ook
Minfin en EU-bobo Jeroen Dijsselbloem zegt zich ook geen zorgen te maken over nieuwe problemen bij banken. Die staan er beter voor dan tien jaar geleden.

Fonds Mobius loopt leeg
Beleggers in Azië zien het niet meer zitten en haalden massaal hun geld weg. Het beleggingsfonds waar Mark Mobius co-manager van is (hij doet het rustiger aan) verloor 300 miljoen dollar door outflow afgelopen maand.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Emerging Markets