Nieuws

Must read: Olie trade van het jaar

Contrair denken over olie. Plus Draghi doet het weer en de Chinezen proberen beleggers gerust te stellen in Davos.

Actief versus passief
Iedere dag in Must read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

IEX Fonds 40: -9,17% (drie maanden)
Index 20+: -12,65% (drie maanden)

Draghi deed het weer

China geeft niet op
Ondertussen probeert de Chinese vice-president in Davos beleggers gerust te stellen door te zeggen dat ze echt wel doorgaan met markthervormingen in China.

Wie zijn de meest transparante fondsbeheerders?
Volgens Morningstar en de VEB zijn dat: Kempen, Robeco en Optimix. Aegon en Allianz scoren heel erg slecht. En het kan beter in het algemeen.

Tegevallers in Europa
Frankrijk en Duitsland staan er economisch slechter voor dan we denken.

Soros en zijn doom & gloom-stokpaardje

Wat is Buffett aan het doen?
Sommigen maken er een sport van om elke investering van Buffett op de voet te volgen. Maar goede vraag in dit geval waarom hij in IBM blijft zitten. Het rommelt daar nogal...

Trade van het jaar
Ondertussen beleeft olie alweer een rally. "Oil may be the “trade of the year,” if it can weather the surge in the Middle East producer’s shipments, according to Citigroup."

Kunst op de beurs

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    ETF's