Nieuws

Klimaatinvesteringen stijgen 18%

Wereldwijd zijn de investeringen om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren met 18% gestegen, meldt het CPI.

Wereldwijd zijn de investeringen om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren met 18% gestegen, meldt het Climate Policy Initiatie op Bloomberg. De totale bestedingen zijn in 2014 gestegen tot 391 miljard dollar, waarvan het grootste gedeelte (292 miljard) investeringen betreft in hernieuwbare energie, zoals zonne-energie en windparken. Dankzij de lagere kosten hiervoor hebben de investeringen meer impact dan ooit tevoren.

De bestedingen liggen nog wel onder de doelstelling, die nodig is om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden en onder de doelstelling van maximaal twee graden Celsius. Volgens de IEA is er in totaal een biljoen dollar per jaar nodig in de periode van 2015 tot 2030 om de planeet koel te houden. In totaal vraagt het klimaat dan 15,5 biljoen dollar in de komende vijftien jaar.

Volgens Barbara Buchner van het CPI is het met name zelfbelang dat de klimaatinvesteringen stimuleert. Landen hebben zo’n 25 miljard dollar geïnvesteerd ter bescherming voor de gevolgen van de klimaatverandering, zoals stijgend zeeniveau en lagere perioden van droogte.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40