Nieuws

Factorindices blijven achter

Het was een moeilijke maand voor de factorindices van Scientific Beta.

Het was een moeilijke maand voor de factorindices van Scientific Beta. Ze bleven allemaal achter bij marktindices. Dat blijkt uit de maandelijkse nieuwsbrief van het ERI Scientific Beta team.

Een verklaring voor het achterblijven wordt in de nieuwsbrief niet gegeven. Als naar de resultaten over het hele jaar 2015 wordt gekeken dan verslaan de diverse indices de marktindex overigens nog wel.

De SciBeta Developed Asia Pacific ex-Japan Multi-Strategy EW Index heeft het relatief gezien het beste gedaan van de diverse indexfondsen. Dat fonds bleef o,53% achter bij de index.

Niks overwogen

Het slechtst presteerde de SciBeta United States Multi-Beta Multi Strategy EW index met een achterblijvend resultaat van 2,24%. De Multi-strategy indices van Scientific Beta alloceren een portefeuille over diverse smart beta-marktfactoren met het doel om ervoor te zorgen dat geen enkele marktfactor een overwogen positie heeft.

Voor de meest bekende de SciBeta Developed Multi-Beta Multi-Strategy EW index, betekende dat een resultaat dat afgelopen maand 1,62% lager uitkwam dan dat voor de index die op basis van beurswaarderingen werkt.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?