Nieuws

Wouter Weijand weg bij BNP Paribas

Beheer hoogdividendfondsen BNP Paribas IP verhuist naar Londen en Parijs.

BNP Paribas Investment Partners (BNPP IP) en fondsmanager Wouter Weijand (foto) gaan uit elkaar. Weijand werkte 26 jaar lang voor BNPP IP en haar rechtsvoorgangers Fortis Investments en ABN AMRO Asset Management, waar hij uitgroeide tot een van Nederlands bekendste en meest zichtbare hoogdividendbeleggers.

BNPP IP is van plan het portefeuillebeheer van haar Global en European High Income Equity Funds te verplaatsen van Amsterdam naar het Global Equity team in Londen en het Sustainable Thematic Equity team in Parijs. De vermogensbeheerder zegt op deze manier "de productpositionering te kunnen verbeteren door het actief beheer te versterken en in hogere mate gebruik te maken van haar internationale expertise en capaciteiten."

Weijand, tot eind vorig jaar columnist op deze site, gaf in januari zelf aan hechter te willen gaan samenwerken met de analisten in Parijs, in een reactie op een verlaging van de fondsrating van het BNP Paribas Global High Income Equity Fund door Morningstar. De analisten van Morningstar vonden de bemanning van het Europese beheerteam voor hoogdividendfondsen ""te mager om de vereiste fundamentele analyses te kunnen uitvoeren". Uiteindelijk koos het fondsenhuis ervoor om het beheer van de hoogdividendfondsen in zijn geheel over te plaatsen naar de internationale aandelenteams in Londen en Parijs. 

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?