Nieuws

Smart bèta-indexfonds van Amundi

Amundi lanceert een nieuw indexfonds, het is het eerste open-end multifactor smart bèta-indexfonds van de aanbieder.

Amundi lanceert een nieuw indexfonds, het is het eerste open-end multifactor smart bèta-indexfonds van de aanbieder. Het fonds is per direct beschikbaar in ons land en in de belangrijkste Europese markten. Naast de al eerder gelanceerde ETF kunnen beleggers in smart bèta-strategieën bij de vermogensbeheerder nu ook terecht voor een open-end indexfonds. Volgens Valerie Baudson van Amundi zijn de multifactor smart bèta-strategieën een belangrijk groeisegment.

Het Equity Global Multi Smart Allocation Scientific Bèta indexfonds volgt de Scientific Beta Developed Multi-Beta Multi-Strategy ERC Strategy-index, die is samengesteld uit aandelen van grote en middelgrote ondernemingen uit ontwikkelde landen. De index volgt vier gewogen factor-indices van het Adhec Risk Institute. Deze indices combineren vier factoren met vijf smart bèta-strategieën. De factoren waarop geselecteerd wordt zijn lage volatiliteit, waardering, omvang en momentum. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus