Nieuws

BNY ziet zon schijnen in India

BNY Mellon is erg optimistisch over India. Daar liggen de langetermijnkansen voor beleggers.

Beleggers in India hebben volatiele tijden achter de rug. Een koersstijging van 30% in 2014 is gevolgd door een moeizaam jaar tot nu toe. De roepie daalt ondertussen gestaag. De prestaties van India blijven duidelijk achter bij de rest van de opkomende markten. Ondanks die moeizame ontwikkelingen in 2015 blijft The Boston Company, een onderdeel van BNY Mellon, erg optimistisch over dit land. Daar liggen de langetermijnkansen voor beleggers.

De huidige benedenmaatse prestaties schrijven Gaurav Patankar en William Adams toe aan vermoeidheid bij beleggers, hoge waarderingen, zwakte in de bedrijfswinsten, uitstel van een wetswijziging over belasting op goederen en diensten en frustratie over vertraging in het hervormingsproces. 

Toch hebben al deze factoren maar een kortetermijneffect op de Indiase markt. The Boston Company voert vier argumenten aan voor een optimistische outlook voor India:

  1. De ingrijpende hervormingsagenda van premier Modi ligt nog altijd op koers. Voor langetermijnbeleggers zijn vier hervormingen belangrijk: de belastingen op goederen en diensten; de landhervormingen; en kapitalisering van de bankensector.

  2. De kapitaalbestedingen en winstontwikkeling staan voor een robuust herstel. Volgens analisten van Nomura heeft de Capex-cyclus een bodem bereikt, de kleinste verbetering in de kapitaalbestedingen zorgt al voor een significant herstel. Grote spoorwegprojecten zullen de komende jaren bijdragen aan de groei van het BBP. 

  3. Geld stroomt richting stabielere beleggers. Tactische macrobeleggers verlaten India en maken plaats voor langetermijnbeleggers, die juist aangetrokken worden door de aantrekkelijker waarderingen.

  4. Een nieuwe stijging van de olieprijzen lijkt onwaarschijnlijk. India heeft last van dure olie, omdat olie een derde van de totale import van India uitmaakt. De pijngrens ligt bij een olieprijs van 85 dollar per vat, vanaf dat punt wordt de inflatie aangejaagd. Volgens The Boston Company is zo’n scenario niet erg waarschijnlijk.

Volgens de analisten van The Boston Company biedt India aantrekkelijke langetermijnbeleggingskansen. De markt mag dan volatiel zijn, het doorvoeren van een volgende hervorming kan de markt hoger stuwen, omdat het vertrouwen daardoor ook een nieuwe impuls krijgt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus