Nieuws

’Millennials bigger than boomers’

Bank of America Merrill Lynch zoomt in een rapport in op de Millennials en de kansen die deze opkomende generatie biedt.

Bank of America Merrill Lynch zoomt in een uitgebreid rapport in op de Millennials en de kansen en uitdagingen die deze opkomende generatie biedt. Millennials, ook wel Generatie Y genoemd, zijn degenen die na 1980 geboren zijn en zij nemen het stokje over van de Baby Boomers. Zij vormen demografisch gezien vanaf dit jaar de grootste levende generatie, omdat de Baby Boomers in aantal slinken. Hun invloed op de economie groeit daarmee gestaag.

De Baby Boomers hebben veel vermogen opgebouwd en waren tot nu toe de belangrijkste factor in de consumentenbestedingen. Maar de Millennials zijn in opkomst en worden binnenkort zowel in inkomen als in welvaart de onbetwiste nummer één. Dat zijn ze al op de arbeidsmarkt. Zij zullen ook profiteren van de grote verschuiving van assets van de Amerikaanse Baby Boomers naar de volgende generatie. Vanaf 2025 vormen de Millennials wereldwijd 75% van het personeelsbestand. Vrouwen winnen daarbij steeds meer economische kracht.

Net als elke generatie hebben ook de Millennials hun eigen karaktertrekken. Volgens BofAML zijn die voor hen vooral samen te vatten onder avontuur, samenwerking, verbonden, digitaal, divers, hoog opgeleid, internationaal, liberaal, ik, nu, delen, sceptisch, socaal, speciaal. De komende drie tot vijf jaar zullen er vooral verschuivingen optreden op het vlak van accomodatie, auto’s, uit eten, financien, media, technologie en reizen.

BofAML formuleert in het uitgebreide rapport acht aanknopingspunten of sectoren voor beleggers die willen profiteren van deze nieuwe generatie met zijn eigen interesses. Dit zijn: 

  1. technologie; 
  2. consumenten; 
  3. eten, drinken, gezondheid en welzijn; 
  4. huishouden; 
  5. financials
  6. onderwijs; 
  7. vrouwen en 
  8. een economie van delen. 

De zakenbank heeft in zijn rapport een lijst van 250 wereldwijde aandelen geselecteerd, die blootstelling aan dit thema kennen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus