Nieuws

Nieuw green bond-indexfonds

SSGA lanceert samen met IBS Capital Management een green bond-indexfonds dat de Barclays MSCI Green Bond Index volgt.

State Street Global Advisors heeft het State Street Global Green Bond Index Fund gelanceerd. Dit is het eerste UCITS-beleggingsfonds dat de Barclays MSCI Green Bond Index volgt.

Het fonds, dat IBS Capital Management als seeding partner heeft, zal via een Luxemburgse SICAV worden aangeboden en is beschikbaar voor pan-Europese beleggers.

De markt voor groene obligaties groeit, schreven we in september 2014 al, maar is nog relatief klein: "Uit gegevens van de Britse bank HSBC en Climate Bonds Initiative Group blijkt dat er in totaal 35,8 miljard dollar aan groene obligaties uitstaan. Dat is nog geen duizendste van bijvoorbeeld de totale Amerikaanse obligatiemarkt van 40.000 miljard dollar."

Een groene obligatie is een schuldbewijs met dezelfde kenmerken als een traditioneel schuldbewijs, met dien verstande dat de opbrengsten uitsluitend gaan naar projecten of activiteiten ter bevordering van een duurzaam milieu.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie