Nieuws

Skagen lanceert nieuw aandelenfonds

Filip Weintraub en Jonas Edholm starten eind deze maand met een nieuw aandelenfonds: Skagen Focus.

Het Noorse fondsenhuis Skagen lanceert op 26 mei een nieuw aandelenbeleggingsfonds: Skagen Focus. Dit fonds belegt wereldwijd in aandelen met een accent op kleine en middelgrote bedrijven.

Filip Weintraub, die verantwoordelijk was voor Skagen Global, zal het fonds leiden samen met Jonas Edholm.

De portefeuille van het nieuwe fonds zal circa 35 beleggingen bevatten. Weintraub zal dus zeer selectief zijn. Hij belegt, in lijn met de filosofie van Skagen, in ondergewaardeerde ondernemingen die meer waard zijn in de ogen van de beheerders.

Het universum omvat aandelen in specifieke bedrijfssituaties en aandelen waar de fondsmanagers een andere kijk op hebben dan de beleggersgemeenschap.

Deze filosofie is gebaseerd op de bredere Skagen-aanpak van de 3 U’s: Undervalued, Unpopular, Underresearched. De beheerders van Skagen streven bij dit fonds naar een lage correlatie met de index die als referentie dient.

Het fonds heeft wereldwijd een breed mandaat waardoor de managers, los van sectoren, ondernemerswaardering of plaats van vesteging, overal op zoek kunnen gaan naar de meest aantrekkelijke beleggingen.

Kenmerken Skagen Focus

  • Langetermijnaandelenfonds
  • Hoge concentratie
  • Fundamentele aandelenselectie
  • Top 10 vormt circa 40 - 50% van de fondswaarde
  • Wereldwijd, breed mandaat
  • Hoge afwijking van de referentie-index MSCI AC World mogelijk
  • Beleggingshorizon van minimaal vijf jaar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus