Nieuws

Nieuwe bestuurders ABP

Conchita Mulder-Volkers en Xander den Uyl zijn toegetreden tot het bestuur van ABP namens gepensioneerden.

Conchita Mulder-Volkers en Xander den Uyl (foto) zijn per 1 april 2015 toegetreden tot het bestuur van pensioenfonds ABP. Zij zijn voorgedragen door de pensioengerechtigdengeleding van het Verantwoordingsorgaan en benoemd door het bestuur van ABP.

Conchita Mulder was van 2004 tot 2009 bestuurslid van Stichting Pensioenfonds KPN. Mulder werkte van 1996 tot 2015 voor KPN in diverse business control-functies. Zij studeerde bedrijfskunde BBA aan Nijenrode en bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mulder is Register Controller.

Xander den Uyl maakte al eerder deel uit van het ABP-bestuur. Tot 2013 was hij vicevoorzitter. Den Uyl werkte vanaf 1979 bij Abvakabo FNV, waar hij in 1990 gekozen werd in het dagelijks bestuur van de bond. In 2001 verliet hij de bond om directeur te worden bij de provincie Noord-Holland. Van 2004 tot 2010 was hij algemeen secretaris van Abvakabo FNV. Den Uyl is sinds 2011 (vice)voorzitter van pensioenfonds PWRI. Den Uyl studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Het ABP-bestuur bestaat per 1 april uit:

  • Voorzitter: Corien Wortmann-Kool
  • Werkgevers: Cees de Veer (vicevoorzitter), Mariette Doornekamp, Carel van Eykelenburg, Erik van Houwelingen, Joop van Lunteren
  • Werknemers: Jose Meijer (vicevoorzitter), René van de Kieft, Willem Jelle Berg, Ton Rolvink, Conchita Mulder-Volkers (namens gepensioneerden), Xander den Uyl (namens gepensioneerden).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40