Nieuws

Tijd om te cashen

Kredietbeoordelaar Standard & Poors ziet de Europese IPO-markt aantrekken.

Beursplein 5 heeft er volgende week weer een fonds bij. Dan gaat frisdrankfabrikant Refresco naar de beurs. De geschatte opbrengst bedraagt half miljard euro. Dat komt overeen met een kwart van de totaalwaarde van Refresco. Voor de Amsterdamse beurs, die de afgelopen jaren last had van leegloop, is de komst van Refresco meer dan welkom.

"Markt IPO's trekt aan"
Niet alleen Amsterdam verwelkomt nieuwkomers. Ook in de rest van Europa trekt de IPO-markt aan, zo constateert kredietbeoordelaar Standard & Poors. Niet dat daar in het eerste kwartaal al veel van te merken was. Tijdens de eerste drie maanden gingen negen bedrijven naar een Europese beurs, tegen 14 vorig jaar. Maar, zo constateert Standard & Poors, de totale IPO-waarde lag dit jaar wel flink hoger (11 tegen 8 miljard euro). 

Iponieuws

Exitstrategie
Het zijn de private equitybedrijven die in de startblokken staan om de overnames, die zij pleegden tijdens en net na het uitbreken van de financiële crisis, de komende maanden met forse winst te verkopen. Met het huidige aandelenoptimisme is de timing perfect. Maar, zo waarschuwt kredietanalist Taron Wade van Standard & Poors: "Beleggers zijn nog altijd voorzichtig. Alleen bedrijven, die in de afgelopen jaren groei hebben laten zien, zijn in staat de markt op te gaan."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's