Nieuws

Namen opvolgers Buffett bekend

De race voor Warren Buffett's troon lijkt te gaan tussen Ajit Jain en Greg Abel.

Warren Buffett en zijn partner bij Berkshire Hathaway, Charlie Munger, zijn beiden ruim over de pensioengerechtigde leeftijd heen. De discussie over hun opvolging wordt dus met de dag relevanter. De race voor Buffett's troon lijkt te gaan tussen Ajit Jain en Greg Abel, schrijft de Wall Street Journal.

In een van brieven naar aandeelhouders schreef Warren Buffett al eens dat als hij en zijn partner, Charlie Munger op een zinkend schip zaten en er maar één gered kon worden, dat die persoon naar “Ajit moest zwemmen”.

Zaterdag, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire in Omaha, maakte Munger duidelijk hoe belangrijk Ajit Jain is voor de toekomst van het bedrijf. Hij hintte erop dat dit 63-jarige hoofd verzekeringen van Berkshire deel uitmaakt van wat een race tussen twee toppers lijkt om de stoel van Buffett.

Rationeel en kalm

Munger deed ook de suggestie dat Greg Abel, die de energietak runt, een waardige opvolger is. Buffett en Munger schreven allebeid een brief aan de aandeelhouders vanwege het 50-jarige bestaan van de onderneming.

“Ajit Jain en Greg Abel zijn bewezen managers en worden waarschijnlijk tekort gedaan als je ze beschrijft als wereldklasses," schreef Munger is zijn brief aan aandeelhouders, waaraan hij toevoegde dat beiden betere leidinggevenden zijn dan Buffett.

Beide mannen lijken te voldoen aan Buffett zijn omschrijving voor de juiste CEO van Berkshire als “rationeel, kalm en slagvaardig persoon, die veel verstand moet hebben van het bedrijfsleven en veel inzicht moet hebben in menselijk handelen. Het is ook belangrijk dat hij zijn beperkingen kent.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen