Nieuws

Veel ontslagen op Wall Street

In het nauw gedreven door nieuwe regels en moeilijke markten, ontslaat Wall Street een deel van zijn personeel.

In het nauw gedreven door nieuwe regels en moeilijke markten, ontslaat Wall Street een deel van zijn personeel, aldus de WSJ. Er zijn 20% minder investment bankiers, traders en salesmensen bij de grote banken dan tijdens de piek van 2010, blijkt uit een rapport van research bedrijf Coalition.

Deze onderzoeksupdate komt nadat tien van de grootste banken 4% van zijn personeel, ofwel 2100 werknemers, hebben ontslagen in 2014. 

De ontslagen laten een trend zien die aan kracht wint. De grote banken doen hetzelfde werk met minder mensen of met minder mensen die omgaan met klanten en geld in het laatje brengen.

Nieuwe regels omtrent kapitaal en risico nemen eten aan de winst van de banken, waardoor ze gedwongen worden om harde beslissingen te nemen en afscheid te nemen van bepaalde delen van het bedrijf.

Groei bij ICT

Sommige sectoren in de financiële service sector laten echter nog groei zien. Er worden nog steeds mensen aangenomen voor functies die geen geld genereren, bijvoorbeeld voor technologie, cybersecurity of voor de juridische afdeling, die te maken hebben met nieuwe regels.

JP Morgan Chase heeft tussen 2012 en 2014 13.000 mensen bij zijn juridische- en risicomanagementafdeling. Citigroup heeft 10.000 mensen aangenomen in diezelfde functies, terwijl het totale aantal werknemers bij die bank de laatste twee jaar met 20.000 man afnam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Impact beleggen