Nieuws

State Street: 4 advanced beta-ETF's

Vier nieuwe SPDR-ETF's op Europese en Amerikaanse value weighted indices.

State Street introduceert vier nieuwe advanced beta ETF’s op waardegewogen indices in Amerika en Europa. De indices waar de SPDR (“Spider”) ETF’s op zijn gebaseerd herwegen de aandelen in vier regio-indices van MSCI op basis van vier factoren: omzet, boekwaarde, winst en kasstroom. Daardoor krijgen aandelen met de laagste waardering een relatief zwaardere weging in de index.  

De vier ETF’s, die sinds vandaag staan genoteerd aan de Duitse Xetra-beurs:

  • SPDR MSCI Europe Value Weighted UCITS ETF
  • SPDR MSCI USA Value Weighted UCITS ETF
  • SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF
  • SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF

Met de introductie speelt State Street verder in op de sterke groei van smart beta als beleggingsstrategie. “De groei van advanced beta is enorm geweest in de laatste tien jaar,” zegt Edwin Mars (foto), senior salesmanager van State Street. “Het wereldwijde vermogen in deze strategieën is vervijfvoudigd sinds 2008.”

“Beleggers zijn op zoek naar nieuwe manieren om bronnen van rendement aan te boren en tegelijkertijd hun risico richting de aandelenmarkt te managen. Advanced beta voldoet precies aan die behoefte, omdat het blootstelling genereert aan factoren die door de tijd hebben bewezen beter te presteren dan de markt als geheel.” 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente