Nieuws

Must Read: Alles is voor Bassie

Fondsmanagers houden alles zelf, smart beta is gevaarlijk, nieuwe benchmarks, Griekenland google'en en cijferschijn.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Meer en meer 
De bonussen van bankiers staan onder een felle spotlight en zijn in reële termen sinds de crisis behoorlijk gedaald. Die van fondsmanagers echter niet. Integendeel, als het zo doorgaat, zal de gemiddelde fondsmanager in 2016 meer verdienen dan de investment banker. FT vraagt zich af waarom fondsen klanten niet mee laten profiteren door middel van lagere kosten. 

Smart beta-alarm
Consultantsbureau Tower Watson waarschuwt voor smart beta-producten die slecht worden geïmplementeerd en voor de naïviteit over de risico's van deze passieve beleggingsinstrumenten. "We believe smart betas should be easy to describe and understand, which many of these labelled products are not, as often they are poorly implemented and seem naïve about the inherent risks."

Miljardairs geboren
De rally op de Chinese aandelenmarkt heeft veel nieuwe miljardairs voortgebracht. Ook zorgt de bullmarkt er voor dat het druk is qua beursgangen. 

Fondsbeheer en bubbels
Een paper van het IMF genaamd: Asset Bubbles: Re-thinking Policy for the Age of Asset Management. Dat belooft wat. 

These days are over
Een behoorlijke longread, maar volgens deze econoom is het moeilijk om tegenwoordig - gezien de huidige valuations - makkelijk rijk te worden van de aandelenmarkt. 

Revolutionaire benchmarks
Uit de WSJ: "Indexes produced by independent administrators have “revolutionized” the investment world and have been 'source of financial market innovation' according to the findings of a new report to be published tomorrow by the Cass Business School."

Social media als voorspeller van de rente? 

 

Uitgelekt en afgewezen

 

Cijfers in perspectief

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Dutch Investment Influential 2018