Nieuws

Hedgefunds gokken op UK-verkiezing

Iedereen is gefocust op politieke risico’s in de eurozone, maar niemand praat over de risico’s in Engeland.

Sinds het begin van dit jaar zijn er al forse bewegingen geweest op de Europese markten. Dat kwam onder meer door het opheffen van het valutaplafond van de Zwitserse Nationale Bank, het opkoopprogramma van de ECB en de winst van de links-radicale partij in Griekenland.

Hedgefondsen denken echter dat de nieuwe verkiezingen in Engeland nog meer vuurwerk zullen opleveren, schrijft de Wall Street Journal.

De uitkomst van de Engelse verkiezingen zijn moeilijk om te voorspellen omdat de partijen dicht bij elkaar staan in de peilingen, maar sommige hedgefondsen zetten al fors in op de verkiezingen. De Britse pond heeft al waarde verloren ten opzichte van de dollar in de aanloop naar de stembusgang.

Grootste verrassing

“Iedereen is gefocust op politieke risico’s in de eurozone, maar niemand praat over die risico’s in Engeland. In tegenstelling tot de verwachtingen van iedereen, denk ik dat de grootste verrassing voor de markten kan komen uit Engeland”, zegt Joseph Oughourlian, co-founder en portefeuillemanager bij hedgefonds Amber Capital, tegen de Wall Street Journal.

 

Oughourlian is dan ook erg behoedzaam wat betreft assets in Engeland of assets die aangeduid worden in Britse ponden. “Het is moeilijk voor mij om bullish te zijn op de pond, de economie of de markt”, zegt hij.

Kritische bevolking

De kaarten kunnen tijdens de Engelse verkiezingen op verschillende manieren geschud worden, maar over elke uitkomst valt wel wat negatiefs te zeggen.

Als de conservatieven winnen, worden ze waarschijnlijk gedwongen om een referendum te houden over de positie van Engeland in de Europese Unie. De Labour partij stopt waarschijnlijk met bezuinigingen en trekt de touwtjes rondom de financiële sector aan.

Dan is er nog de United Kingdom Independence Party, dat veel stemmen krijgt in de peilingen vanwege haar anti-Europa standpunten. Ook de Scottish National Party doet mee en zij willen Engeland zelfs opbreken en Schotland onafhankelijk maken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen