Nieuws

Shiller: Koop Griekenland, Rusland

Men kan zich bevrijden uit de boeien van de tijdsgeest door een smart beta belegger te worden en Griekse assets te kopen.

Men kan zich alleen maar bevrijden uit de gevangenschap van de tijdsgeest, door een smart beta belegger te worden en op mechanische wijze assets te kopen die niet goed klinken, poneert Shiller op Bloomberg. Volgens zijn model is het ook zinvol om in Rusland te beleggen, evenals in Portugese en Italiaanse aandelen.

De beurs van Athene is sinds de verkiezingen al met 15% gekelderd. Volgens Nobelprijs-winnaar Robert Shiller schieten beleggers door in hun reactie. Beleggen in Griekenland voelt momenteel niet goed, maar de waardering ligt extreem laag en het belooft een spectaculaire investering te zijn, meent Shiller.

Drie dagen op rij staat de beurs van Athene onder druk. Aandelen tikten de laagste koers aan sinds september 2012. De graadmeter ASE index is de laatste zes maanden al 41% gekelderd, terwijl de S&P500 over diezelfde periode 3% is gestegen.

De aandelenkoers weerspiegelt niet het winstpotentiaal van de Griekse bedrijven, een visie die Shiller deelt met Pimco en Greylock Capital Management. De obligatierente op Grieks schuldpapier is omhooggeschoten. Pimco meent dat de markten de kans op een ’Grexit’ overdrijven. Dat biedt aantrekkelijke kansen om Griekse schuld op de kopen.

Premier Tsipras heeft een anti-bezuinigingscoalitie gevormd, maar stelt Griekenland binnen de eurozone te willen houden. Wel wil hij met de schuldeisers om de tafel om te spreken over nieuwe voorwaarden voor de Griekse schuld. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie