Nieuws

BNP Paribas positief over Nederland

BNP Paribas verhoogt de groeiverwachting van de Nederlandse economie.

BNP Paribas is optimistisch over het vooruitzicht van de Nederlandse economie. "We hebben de voorspelling over de economische groei van Nederland verhoogd van aanvankelijk 0,7% naar 1,1% in 2015," schrijft de Franse bank. "Voor 2016 hebben we de groeiverwachting met 0,2 basispunten verhoogd naar 1,5%."

De Nederlandse economie herstelt zich de laatste tijd op meerdere vlakken. Waar het in 2013 eigenlijk vooral de export was die de kar trok, ziet BNP dat nu ook de binnenlandse consumptie en investeringen aantrekken. De arbeidsmarkt herstelt, het overheidsbudget is in orde en de huizenmarkt wordt beter. Ook zal de lage olieprijs een positief effect hebben op de consumentenbestedingen. 

De regering - een coaliteit tussen VVD en PvdA - heeft volgens BNP goed werk verricht maar de bezuinigingen maken het kabinet wel impopulair bij de bevolking. De tanende populariteit van deze partijen is wel iets om in de gaten te houden. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie