Nieuws

Soros belegt half miljard bij Gross

Grote inflow voor Bill Gross' nieuwe Unconstrained Bond Fund bij Janus.

Janus Capital was lange tijd een van de vele Amerikaanse vermogensbeheerders, met wisselende resultaten en een gemiddelde reputatie. Het laatste jaar is daar verandering gekomen, want het regent Grote Namen bij het fondsenhuis.

Nobelprijswinnaar Myron Scholes is ingehuurd om dynamische asset allocatie-portefeuilles in elkaar te sleutelen en na de zomer pleegde Janus een flinke coup door obligatie-zonnekoning Bill Gross weg te halen bij het door hem opgerichte powerhouse Pimco.

Die Real Madrid-strategie lijkt te werken, want inmiddels komt ook het geld van wereldberoemde beleggers naar Janus toe. George Soros - een van de allergrootsten - gaat maar liefst 500 miljoen dollar investeren in het nieuwe fonds van Bill Gross.

Meer vrijheid

Dat fonds is een zogeheten "unconstrained" bond fund, een populair segment in de moeizame obligatiemarkt, waar de yields overwegend laag zijn en rendement alleen nog relatief hoog op de risicoladder te vinden is. Unconstrained fondsen hebben meer vrijheden dan traditionele obligatiefondsen om rendementsperspectief te creëren.

Overigens is nog niet helemaal duidelijk hoe de strategie van Gross er uitziet in zijn nieuwe fonds, maar Soros zet duidelijk fors in op de kansen dat Gross bij Janus zijn 'mojo' terugvindt - in de laatste jaren bij Pimco vielen zijn resultaten tegen. Volgens het huidige portefeuilleoverzicht zet hij vooral in op Amerikaanse bedrijfsobligaties en credit default swaps (CDS) in emerging markets.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus