Nieuws

BofA lanceert green bond index

Bank of America/Merrill Lynch heeft afgelopen donderdag een de BofA Merrill Lynch Green Bond Index gelanceerd.

Bank of America/Merrill Lynch heeft afgelopen donderdag de BofA Merrill Lynch Green Bond Index gelanceerd. De groene index volgt obligaties van overheidsinstellingen en bedrijven, waarvan de opbrengst enkel wordt gebruikt voor projecten en activiteiten die bijdragen aan een beter milieu. De index is een antwoord op het groeiende aantal uitgiftes van groene obligaties.

"De eerste groene obligatie werd in 2007 uitgegeven, maar tot en met 2012 was het aantal nieuwe uitgiftes gering," zegt Phil Galdi, die bij BofA Merrill Lynch hoofdverantwoordelijk is voor het onderzoeksteam van de nieuwe index. "In 2013 waren er echter meer groene obligaties uitgegeven dan alle zes voorgaande jaren gecombineerd, en in 2014 staat de teller al op dubbel zoveel als in 2013." 

Kortom, de markt voor groene obligaties stijgt hard de laatste jaren. Op dit moment zit er $31 miljard aan gekwalificeerde duurzame obligaties in de index van Bank of America, maar dat is misschien slechts "het topje van de ijsberg", aldus Galdi. 

Beija Ma, strateeg thematische beleggingen, voegt daar aan toe: "De schatting is dat de wereld tot $53 biljoen aan groene investeringen nodig heeft tegen 2013, inclusief $39 biljoen desinvesteringen in fossiele brandstoffen en $14 biljoen voor energziezuinige investeringen. Wij denken dat groene obligaties een game changer kunnen zijn in het beschikbaar maken van duurzame investeringen voor privaat kapitaal." 

Basisgegevens over de BofA Green Bond Index

  • Lees ook:

Groen wassen met green bonds?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie