Nieuws

Fusie Julius Baer en Credit Suisse?

CEO Boris Collardi ontkent dat zijn Julius Baer samensmelt met de private bank-gigant Credit Suisse.

In Zwitserland gaan geruchten dat Julius Baer officiële gesprekken heeft gevoerd met Credit Suisse over een eventuele fusie. Boris Collardi, de CEO van Julius Baer, heeft toegegeven dat er op informele wijze is gepraat met de binnenlandse concurrent maar dat het nooit tot een serieuze onderhandeling is gekomen, schrijft Financial Times

Fusiegeruchten rondom Credit Suissie en Julius Baer spelen al sinds augustus, toen verkondigde een Zwitserse business blog dat de respectievelijk op een na grootste vermogensbeheerder van Zwitserland op hoog niveau gesprekken voerde met de op drie na grootste wealth manager van het Alpenland. 

Switzerland is a very small place. We all know each other and it is not uncommon that people talk,” aldus Collardi, die twaalf jaar bij Credit Suisse werkte voordat hij in 2006 naar zijn huidige werkgever overstapte. 

Een anonieme bestuurder van een Zwitsers fondsenhuis meent dat de heer Collardi wordt beschouwd als een potentiële oplossing voor het "grote opvolgingsprobleem" bij concurrent Credit Suisse, dat 890 miljard dollar aan vermogen in beheer heeft.

De positie van Brady Dougan, de huidige bestuursvoorzitter van Credit Suisse, staat onder druk sinds de private bank schuld heeft bekend aan belastingontduiking tegenover de Amerikaanse autoriteiten. Dat kostte de private bank een boete van 2,8 miljard dollar.  

Julius Baer is dit jaar met 9% gegroeid naar 290 miljard dollar. Collardi zegt: “I don’t think Julius Baer nor myself are the solution to Credit Suisse’s situation today. None of our clients or employees would want us to change our positioning. They come to us because they still see us as a boutique, as opposed to a supermarket of financial services."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus