Nieuws

Goldman ziet rente eerder stijgen

Goldman Sachs minder enthousiast over aandelen en bedrijfsobligaties. Cash is (voor de korte termijn) king.

Dus u zit voor uw klanten in aandelen, want de rente gaat vroeg of laat stijgen en dat is slecht voor obligaties. Dan denkt u minimaal één stap minder ver na dan Goldman Sachs. De zakenbank rekent met een economische groei van rond de 3% voor stoomlocomotief Verenigde Staten en dat plaveit de weg voor een verhoging van de rente en de yield op staatsobligaties.

De zakenbank verlaagt het advies voor bedrijfsobligaties naar 'onderwogen' zowel voor de komende drie als twaalf maanden. Het advies voor staatsobligaties blijft onveranderd: ook onderweogen. Maar zover was u zelf ook al. De zakenbank denkt echter dat een sell off in de obligatiemarkt geen op zichzelf staand event wordt en ook een sell off van aandelen kan veroorzaken.  

Voor de korte termijn (drie maanden) wordt het advies voor aandelen verlaagd naar neutraal. Voor twaalf maanden blijft het advies overwegen, met een verwacht rendement van 10,5%. Voor de komende drie maanden heeft Goldman Sachs alleen voor cash een overweging in petto.

De grootste verrassing die Goldman Sacvhs te melden heeft is dat door de aantrekkende groei in de VS, de meevallende werkgelegenheidscijfers en de opwaartse druk op de inflatie, de eerste renteverhoging een half jaar eerder wordt verwacht, in het derde kwartaal van 2015, in plaats van het eerste kwartaal van 2016. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie