Nieuws

Smart beta ETF van Amundi en Edhec

Vermogensbeheerder Amundi komt met een smart beta-ETF op een index van researchinstituut Edhec.

De Franse vermogensbeheerder Amundi komt met een ETF op een smartbeta-index van researchinstituut Edhec. De nieuwe ETF wordt gelanceerd op een multi-strategie van ERI Scientific Beta, de indexfabriek van Edhec Risk Institute.

De twee partijen gaan samenwerken op het gebied van ETF's op indices van Edhec voor de institutionele markt. De indices omvatten vier strategieën:

  • value
  • momentum
  • size
  • low volatility

Het eerste product wordt in juni gelanceerd, na toestemming van de toezichthouder en krijgt een notering op NYSE Euronext. Er volgen meer producten omdat het principe van smart beta niet in één index te vangen valt, volgens Laurent Trottier, verantwoordelijk voor d epassieve producten van Amundi.

Het eerste product is volgens Trottier vooral geschikt voor agnostische beleggers zonder duidelijk visie op de richting van de markt. De ETF moetvooral profiteren van een lage turnover, doordat de vier strategieën onderling aandelen kopen en verkopen en niet de markt op hoeven om te herbalanceren. De samenvoeging van de vier strategieën zou bovendien moeten leiden tot een minder volatiele performance doordat ze niet in lijn out- of underperformen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?