Nieuws

Must Read: Beleggen is vrouwending

Smart beta past niet in een ETF, waarom vrouwen beter beleggen, China stelt beleggers gerust, Grote Rotatie in Oekraïne.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Wij ook! De euro-variant graag, heren en dames economen

 

Beat the system!
Nou, doe maar niet. De servettenschetser Carl Richards ziet dat beleggers nog altijd proberen, linksom of rechtsom, slimmer te zijn dan de markt. Het is als ronde poten in een vierkante vorm te proppen. #luktniet. 

Waarom vrouwen beter beleggen dan mannen
Ja, we geven het toe (wij, mannen), omdat de cijfers het nu eenmaal keer op keer bewijzen. En vervolgens schrijven we het, met enig dédain toe aan de 'risicoaversie' van vrouwen. Nee, dat is gemeen, vindt RP Seawright. Het is niet de risicoaversie maar risicobewustheid, erkent hij na een gesprek met... een vrouw.

Default rate zegt niet alles
Goed verhaal in de FT vandaag. De lage default rate lijkt er op te wijzen dat de creditmarkt helemaal op orde is, maar onder het kalme wateroppervlak schuilt nog best enig gevaar.   

Contentselfie, omdat-ie zo leuk is

 

Ondertussen in China
... daar blijft de groei verder wegzakken, zowel op jaar- als kwartaalbasis. Maar de 7,4% groei in Q1 lag toch nipt boven consensus en wij kunnen er alleen maar van dromen. Bij cnbc bekijken ze het van de zonnige kant:

Ondertussen in Oekraïne
The Great Rotation?

Gaan smart beta en passief beleggen wel samen?
Elisabeth Kashner gebruikt heel veel woorden (en dat is Part II van haar betoog) om antwoord op die vraag te geven. Dat had, kijkend naar haar conclusie, ook in drie letters gekund. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie