JP Morgan wint Lipper Award 2014 JP Morgan is de grote winnaar van de Lipper Fund Awards 2014, als beste grote fondshuis in mixed assets én overall. 1 april 2014 13:30 • Door IEXProfs Redactie Zon, meer dan honderd beleggingsprofessionals, een topkeuken en een hele rits aan prijzen. Dat was de Lipper Fund Awards 2014, georganiseerd door IEXProfs in samenwerking met Lipper (onderdeel van Thomson Reuters), gisteravond in sterrenrestaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. J.P. Morgan Asset Management mag ongetwijfeld de grote winnaar worden genoemd. De Amerikaanse vermogensbeheerder volgde ING IM op als winnaar van de Group Award Overall voor grote fondshuizen. Daarnaast was JP Morgan AM ook nog eens het beste grote fondshuis in de categorie Mixed Assets. Bij de kleinere fondshuizen werden die twee prijzen (overall en mixed assets) ook door één speler mee naar huis genomen, namelijk het Deense Jyske Invest, in Nederland vertegenwoordigd door Berben's Effectenkantoor. En dat was niet voor het eerst. Vorig jaar sleepte Jyske dezelfde twee prijzen in de wacht. Dit stond er op het spel Paul Baas en Eddy van den Brink (JP Morgan) Andere Group Awards waren er dit keer voor Deutsche Asset & Wealth Management (beste grote fondshuis in obligaties) en Oyster Funds (obligaties, kleine fondshuizen). PolderglorieDaarnaast werden nog ruim twintig prijzen uitgereikt aan individuele beleggingsfondsen, de Fund Awards. Nederlandse spelers lieten zich daarbij niet onbetuigd. Zo waren er Awards voor: Optimix Euro Rente Fonds (Bond Euro) ING Hoog Dividend Obligatie Fonds (Bond Global High Yield) Robeco BP Global Premium Equities (Equity Global) Robeco New World Financial Equities (Equity Sector Banks & Financials) ING Dynamic Mix Fund V (Mixed Asset EUR Agressive) ING Dynamic Mix Fund II (Mixed Asset EUR Conservative) Het volledige overzicht van de prijswinnaars vindt u hier. Tijdes de awarduitreiking ging Detlef Glow, hoofd research EMEA bij Lipper in op de flows in de Europese fondsindustrie. Wouter Weijand, fondsbeheerder bij BNP Paribas IP nam, met een vette knipoog, de risico's van het winnen van prijzen nog maar eens door. Detlef Glow in actie ... En het bleef nog lang onrustig in Loenen aan de Vecht... De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
ESG 10 jul "Er vindt een filosofische transitie plaats bij biodiversiteitbeleggen" Dat stelt Jeroen Bos, hoofd aandelen bij vermogensbeheerder AXA Investment Managers.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.