Nieuws

Rendementskansen in EM, niet VS

Barry Ritholtz en de legendarische Jeremy Grantham zien - tegen het huidige sentiment in - heil in opkomende markten.

Great minds think alike. Barry Ritholtz legt op Bloomberg TV uit waarom hij nu gelooft in aandelen uit opkomende markten en obligaties uit dezelfde regio. Juist nu, op het moment dat alle particuliere beleggers zwak, ziek en misselijk wegrennen uit die markten. Zijn betoog, en hij vindt daarbij steun van de legendarische Jeremy Grantham, is dat de te verwachten rendementen daar simpelweg hoger liggen voor de komende jaren dan in de VS.

De reden? Waardering. De VS is niet meer goedkoop, opkomende markten inmiddels wel. "I think in seven years from now, we will look back and say 'hey, those emerging markets that looked so awful back in 2013, they look pretty good now'. More growth, beter valuation and a nice dividend."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40