Nieuws

Grote Rotatie naar Europa

Amerikaanse beleggers kijken naar Europa. Europese aandelenfondsen beleven de beste week sinds twee jaar.

De Grote Rotatie? Die gaat van de VS naar Europa. Europese aandelenfondsen beleefden hun beste week in meer dan twee jaar, schrijft Business Insider. Er stroomde 2,3 miljard dollar binnen. Amerikaanse fondsen zagen juist de eerste uitstroom sinds zeven weken; 1, 9 miljard.

“Europa is weer in de mode,” aldus chief investment strategist Michael Hartnett van BofA Merrill Lynch. Niet zo verwonderlijk als je ervan uit gaat dat beleggers het spoor van rendementen volgen:

Een uitschieter, vraagt Business Insider zich af, of een trend? Woensdag bleken de cijfers uit Frankrijk en Duitsland beter dan verwacht, waarmee de eurozone officieel uit een tweejarige recessie werd getild. Maar, schrijft het blog, de problemen zijn verre van voorbij gezien de hoge werkloosheid in veel Europese landen.

Het lijkt er echter op dat beleggers het verhaal wel kopen. John Stoltzfus, chief market strategist bij Oppenheimer signaleert dat Amerikaanse beleggers beleggingen in andere landen zijn gaan overwegen. De multiples in de VS lopen op, en in Europa lijkt het steeds beter te gaan.

Business Insider zet de in- en uitstroom van beleggingsfondsen nog even op een rij:

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie