Must read

Must read: Technologische trends van de toekomst

Plus: Niemand optimistischer dan Nederlandse particuliere belegger, euro bereikt dieptepunt, China gaat vastgoedcrisis te lijf, en nog véél meer.

9,9% per jaar moet wel kunnen
Opmerkelijk, de meest optimistische en de meest risicobereide particuliere beleggers wereldwijd hebben een Nederlands paspoort. Dat concludeert Schroders op basis van een grote wereldwijde enquête. Wat komt daar nog meer uit?

Grondstoffen: Wel of niet de ultieme inflatiehedge?
Bijna de helft van de Top 15 van grootste assetmanagers wereldwijd is positief over beleggen in grondstoffen. Eelco Ubbels van Alpha Research zet de verschillende koopredenen onder elkaar.

Geschiedenis bepaalt economische kracht en zwakte
Om te ontdekken wat een land economisch sterk maakt, helpt een blik op de wereldgeschiedenis, aldus Michael Lipper. Hij maakt een rondje langs de historische velden. Ook Nederland wordt aangedaan.

Inflatie-angst in de VS

Euro bereikt dieptepunt 2021
Liggen er meer verliezen in het verschiet? Kathy Lien van valutaspecialist Forex analyseert.

Europese aandelenkansen
Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index.

Chinese leiders buigen zich over vastgoedcrisis

De belangrijkste technologische trends
Sinds de jaren 90 is op de aandelenmarkten 56 biljoen dollar (56.000 miljard) aan waarde gecreëerd door slechts 1,5% van de bedrijven, voornamelijk techbedrijven. Waar moeten zij het in de toekomst van hebben?

Duurzame energie-investeringen gevraagd

Hogere bonussen voor bankiers
De aantrekkende economie en de toenemende bedrijvigheid zorgen voor een flinke impuls bij zakenbanken wereldwijd. De inkomsten stijgen hoofdzakelijk vanwege een opleving van het aantal fusies en overnames, maar de banken profiteren ook van positieve ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Deze ontwikkelingen zorgen mogelijk voor een flinke verhoging van de (jaarlijkse) bonussen die aan topbankiers worden uitgereikt.

DNB: Klimaatrisico’s bedreiging voor de financiële stabiliteit
De Nederlandsche Bank heeft in een nieuwe klimaatstresstest ruim 700 miljard euro aan vastgoed geanalyseerd. Een overstroming kan de financiële sector stevig raken.

Meeste geld in handen van 55 plussers

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus