Must read

Must read: Gure beursherfst?

Plus: Energiecrisis komt niet uit het niets, GMO is negatief over alles, de beste Amerikaanse dividendaandelen, en méér.

Kan de echte schurk nu opstaan?
Voor de explosief gestegen gasprijs zijn veel schuldigen aan te wijzen. Terwijl de markten er flink onrustig van worden, hoopt Hendrik Tuch dat de hoge gasprijs een prikkel is om onze afhankelijkheid van fossiele energie te verminderen.

Wie profiteren is wel duidelijk

Stop de bevolkingsgroei!
Het klinkt vreemd, maar juist een betere gezondheidszorg is volgens Pictet AM een van de beste manieren om de bevolkingsgroei af te remmen.

Onstuimige herfst?
September was voor beleggers geen goede maand. September deed zodoende zijn naam weer eer aan als traditioneel de slechtste maand voor de beurs. Moeten beleggers zich zorgen gaan maken nu we in de beruchte maand oktober zijn aangeland? Martine Hafkamp analyseert.

Alles omlaag
GMO is niet positief over aandelen én obligaties. Ben Carlson bericht.

Grondstoffenindex door het dak

Copycat-ETF: Klinkt goed, werkt minder
Sinds 10 jaar bestaan er ETF's die de portefeuilles van beleggingsgoeroes volgen. Beleggingsadviseur Joachim Klement van het CFA Instituut is niet enthousiast.

Britse centrale bank gaat verhogen

De beste Amerikaanse dividendfondsen
Bekijk het lijstje van Morningstar.

De grootste banken van Nederland
In 2020 is het balanstotaal bij elf van de twaalf grootste banken in Nederland toegenomen; alleen bij het Haagse NIBC nam de balans met 1,9% af ten opzichte van 2018. Ondanks het toegenomen vermogen van de resterende Nederlandse banken is het marktaandeel ten opzichte van 2019 precies gelijk gebleven. Tevens is Triodos niet langer meer de 'kleinste' bank van Nederland, die eer behoort nu Achmea bank toe.

De sectorverwachtingen van Rabobank

DNB slaat alarm: ‘Huizenkoper neemt onverantwoorde risico’s’
De gekte op de huizenmarkt neemt gevaarlijke vormen aan. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank. De toezichthouder signaleert dat kopers zich steeds dieper in de schulden steken. Zelfs de aflossingsvrije hypotheek is terug van weggeweest.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het rendementsverschil loopt weer flink op.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus