Must read

Must read: Sombere beleggingsprofessionals

Plus: Vastgoedwinsten zoeken bestemming, dubieuze beleggingsproducten herkend, de grootste beleggingsfout, en méér.

Vastgoedwinsten zoeken bestemming
Nu de winsten op vastgoed herbeleggen in liquide aandelen is een slimme strategie die tot meer spreiding en hogere verwachte rendementen leidt, schrijft Renco van Schie in zijn nieuwste column.

Bodemuitputting bedreigt biodiversiteit en voedselzekerheid
Als gevolg van bodemuitputting verandert de vruchtbare bovenlaag in harde, steriele lege grond. Dat maakt het steeds lastiger om de wereldbevolking te voeden. Gelukkig zijn er volgens Pictet AM manieren om bodemuitputting tegen te gaan.

Beleggingsprofessionals zijn somber
Lees ook de vijfjaarsvooruitblik van Robeco, waarin matige rendementen worden voorspeld.

Wachten op de dip?
Martine Hafkamp adviseert beleggers vooral rustig te blijven. "Een goede belegger kijkt namelijk naar zowel de gerealiseerde als de te verwachten winsten van een onderneming. Een aandelenkoers an sich zegt wat dat betreft niet zoveel."

Pas op voor dubieuze beleggingsprducten
"Ben je benaderd met een beleggingsaanbod dat te mooi klinkt om waar te zijn? Wees gewaarschuwd: dat is het waarschijnlijk ook. Als je erin trapt, raak je mogelijk veel geld kwijt. We krijgen namelijk ontzettend veel meldingen van mensen die de dupe zijn geworden van dubieuze beleggingspartijen," aldus de AFM, die uitlegt hoe deze producten kunnen worden herkend.

Energietekorten en vijf andere valkuilen voor de wereldeconomie
Nu de pandemie lijkt weg te ebben, moet de schade aan de wereldeconomie weer worden hersteld. Maar op die weg liggen allerlei gevaarlijke valkuilen. Dit zijn volgens Peter de Waard van de Volkskrant de zes om het meest voor op te passen.

Hoe beleggers het voortouw namen in de groene revolutie
De financiële wereld is verder dan Den Haag. Duurzaamheid en klimaatbeleid zijn al jarenlang een van de leidende thema’s voor beleggers. Al gaat er volgens Pieter Kort nog het nodige mis.

Te vroeg winnaars verkopen, is een doodszonde
Succesvolle beleggers weerstaan de drang om winnende aandelen te vroeg te verkopen en vast te houden aan de losers.

Wat als opkomende landen massaal overstappen op crypto's?
Dat is niet iets waar het IMF blij van wordt.

Noodzakelijke modernisering Amerikaanse infra in limbo

Karin van Baardwijk wordt de nieuwe CEO van Robeco
Robeco heeft de benoeming aangekondigd van Karin van Baardwijk tot Chief Executive Officer (CEO) per 1 januari 2022. Zij volgt Gilbert van Hassel op die zal terugkeren naar de VS.

Woningtekort is NIET de reden van explosie huizenprijzen

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen