Must read

Must read: Duitse rente naar een laagterecord

En de groei valt ook nog tegen. Plus; Janet Yellen moet de trukendoos open doen om schuldplafond te ontwijken en Big tech overtreft verwachtingen.

Fed houd koers vast tot zeker oktober 2021
De Fed wordt niet warm of koud van 5% inflatie en wijzigt zijn koers niet. Misschien dat Powell op de conferentie in Jackson Hole iets zal zeggen over mogelijke strategiewijzigingen, aldus Edin Mujagic.

Bubbel groeiaandelen wordt groter
Waardeaandelen zijn het jaar sterk begonnen, maar inmiddels hebben de tech- en groeiaandelen het stokje weer overgenomen. Ten onrechte, vindt vermogensbeheerder GMO, die waarschuwt voor een bubbel die alsmaar groter wordt.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Big tech overtreft verwachtingen
Allemaal hadden ze groot succes in pandemietijd

63 negatieve maanden

En minder groei

De trukendoos moet weer open

Is dit slim van China?

Gevolgen extreem weer zichtbaar
Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) werken samen met de overheid en verzekeraars aan de Klimaat Impact Monitor. In deze monitor wordt data gebundeld, zodat de gevolgen van extreem weer in één oogopslag zichtbaar zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?