Must read

Must read: Steunaankopen

Waarom obligatiebeleggers inflatie niet vrezen. Plus: recordaantal besmettingen in Tokio en waarom is de markt voorspellen zo lastig?

AFM: Verbindend of verbiedend?
Waarom mogen AEX-beleggers straks slechts turbo's kopen met een hefboom van maximaal tien? Op buitenlandse indices mag de hefboom hoger zijn. De AFM verbiedt teveel, aldus Marcel Tak.

Europese beleggers dumpen geldmarktfondsen
Europese beleggers verkeerden afgelopen maand in een duidelijke risk-on modus. Dat de Covid-pandemie afzwakte, maakte optimistisch. Juni 2021 was daarom opnieuw een positieve maand voor de Europese fondsensector, aldus Detlef Glow.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Low-volatility ETF's doen niet waarvoor ze zijn bedacht
Low-volatility ETF's waren op het dieptepunt van de coronacrisis niet in trek bij beleggers. Morningstar denkt dat beleggers zijn afgeknapt op de beperkte veiligheid die deze producten bieden.

Angst voor verkopen

Waarom is het toch zo lastig voorspellen?            
Factoren die de markt drijven laten zich niet voorspellen, aldus Barry Ritholtz.

Ojee

Steunaankopen
Waarom obligatiebeleggers niet bang zijn voor inflatie.

Grappig; Amerikaanse huizenmarktperikelen
Nu het een verkopersmarkt is, doen die verkopers rare dingen (zoals het toilet meenemen), aldus de NYT

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?