Must read

Must read: yes-dag bij de ECB

De ECB zegt ja op alle steun, net als in die film. Plus: weer een record voor de Fed-balans, ojee koffie wordt duurder en Delta-variant echt superbesmettelijk.

Chinese obligatiemarkt opgeschoond
Chinese staatsbedrijven zijn jarenlang gespekt met goedkope kredieten, gegarandeerd door de staat. Maar het roer gaat om. Ook zij krijgen te maken met marktwerking. Dat kan op obligatiemarkten voor turbulentie kan zorgen, maar het komt de economie ten goede.

De ECB wil graag te laat komen
Voor beleggers die het begin van de maand nog niet door hadden; De ECB is liever te laat met het verkrappen van het beleid dan te vroeg, aldus Edin Mujagic.

Over een andere boeg

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Overheidsschuld en centrale banken
Laveren tussen Scylla en Charybdis.... artikel op de site van de CFA/VBA over doseren van monetaire steun en hoe lastig dat is.

60/40 ouderwets
De geijkte nix van aandelen en obligaties is niks voor jonge beleggers. Te onpersoonlijk. 

Nog een record

Lekker duur

Ojee, de koffieprijs

Lekker dan

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?