Must read

Must read: Alpha versus bèta

De markt verslaan is bijna onmogelijk, maar een andere markt vinden die het beter doet, is wel mogelijk. Plus: ASML gaat als een raket, Bezos in de ruimte en Yellen heeft het druk.

Amerikaanse aandelen nog niet te duur
Amerikaanse aandelen doen het al tweeëneenhalf jaar beter dan de rest. Zijn ze dan nu te duur geworden? Uit de assetallocatie-consensus blijkt dat dat wel meevalt. De meeste managers zijn nog positief, aldus Eelco Ubbels.

Huizencrash VS niet aan de orde
Volgens Ben Carlson hoeven beleggers zich geen zorgen te maken over een huizencrash in de VS. De prijzen mogen dan extreem snel stijgen, maar daar staan hogere lonen en lager hypotheeklasten tegenover.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Hij moet blijven

Toch wel grappig

Yellen kan dat

Dollar omhoog, euro omlaag
Beide munten breken hoogte en diepterecord voor het jaar.

Even opletten
Ja, de markt verslaan is bijna onmogelijk, maar een andere markt vinden die het beter doet, is wel mogelijk. Wetenschappelijk verhaal over alpha en bèta

Kan niet beter

Beter bekend

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie