Must read

Must read: Kansrijke aandelen

Plus: Economen en beleggers in de mist, er is een olie-akkoord, dividendaandelen zijn niet alles, en meer.

Economen en beleggers in de mist
Krijgen we langdurig hogere inflatie of een terugkeer naar secular stagnation? Columnist Ewout van Schaick, hoofd multi-asset bij NN IP, is voorzichtig optimistisch, maar houdt de vingers dichtbij de knoppen.

Europa koploper bij ESG-integratie
ESG-criteria spelen inmiddels bij vrijwel alle vermogensbeheerders in de wereld een rol. Maar alleen in Europa worden rigoureuze beslissingen genomen.

Alle ballen op Europa
Europese aandelen presteren dit jaar tot dusver beter dan wereldwijde, Amerikaanse én die uit opkomende markten. Dat is terecht, stellen strategen van Amundi.

De eerste helft van het beursjaar 2021 was steady

Dividendaandelen zijn niet alles
Volgens Jack Forehand zijn er betere manieren om rendement te boeken.

Zeven niet te missen podcasts voor beleggers
"Here is a list of some of the best investment podcasts for everyone from beginners to sophisticated investors. Some of the shows are from the big players like Schwab, while others hail from smaller but still experienced investment-savvy individuals and teams." Wel in het Amerikaans.

Britse korting is aanlokkelijk
Britse aandelen blijven al jaren achter. Dat moet een keer afgelopen zijn, denken ze bij Schroders.

Zo bijzonder was de coronarally niet
"You will have to fight through those moments and remind yourself that all natural disasters throughout history have represented incredible buying opportunities for investors. Maybe not immediately, but eventually. Every single time." Heerlijke column van Joshua Brown.

Olie blijft nodig
Juist in een groenere wereld zouden beleggers in fossiele brandstoffen volgens Martine Hafkamp wel eens spekkoper kunnen blijken te zijn.

Wat betekent het laatste OPEC+-akkoord?

De olieprijs reageert voorspelbaar

De Amerikaan rijdt weer

Klaas Knot: "Sterke banken maken een economie sterker"
“Het vertrouwen van Nederlandse huishoudens in de financiële sector is het afgelopen jaar zo goed als immuun geweest voor de coronacrisis. En dat is belangrijk, want voor een succesvol en krachtig herstel van de crisis hebben financiële instellingen – maar ook regeringen, centrale banken en toezichthouders – het vertrouwen van het publiek hard nodig.” Met deze woorden opende DNB-president Klaas Knot zijn speech op het online topoverleg van de Foreign Bankers’ Association (FBA).

Toppunt van prijsverhoging

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus