Must read

Must read: obligaties van grijs naar groen

Groene obligaties zijn blijvertjes. Plus capriolen van Robinhood, SEC-zorgen over bitcoin, rijk worden met Warren Buffet en meer.

Van grijs naar groen

De markt voor groene obligaties groeit als kool. Deels gaat het om obligaties die vroeger grijs waren. Maar het is green washing, zegt Achmea.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Stelen van de rijken

De eerste dagen van het fonds Robinhood zijn als een rit op een woeste stier: hard omlaag en dan weer omhoog. Past goed bij dit handelsplatform voor beurscowboys.

Het Wilde Westen

De waarde van digitale valuta blijft toenemen. Maar niet iedereen is daar blij mee, zo blijkt uit uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

MeToo

De gouverneur van New York valt van zijn voetstuk.

Rijk worden

Het belangrijkste advies van Warren Buffett aan beleggers is begin zo vroeg mogelijk. Het is een kwestie van stapelen. Wie een tientje opzij legt en elk jaar 10% rendement haalt, heeft 20 jaar later 67 euro.

Lockdown Blues

China is dit keer aan de beurt om zich grote zorgen te maken over de deltavariant.

Wereldkampioen

Duitsland strijdt elk jaar met China om de titel van Exportweltmeister. Ze zijn daarbij ook sterk afhankelijk van elkaar.

Terugtrekkende beweging

Shell overweegt zich na 85 jaar terug te trekken uit de lastige Nigeriaanse markt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?