Must read
Beeld: ANP

Must read: diamonds in the sky

De klimaatconferentie in Glasgow gaat voor een beursrevolutie zorgen. Plus: Rihanna is miljardair geworden, Scarlett Johansson nog niet, ongebruikte sneltests, stijgende huizenprijzen en meer.

Klimaatverandering

De klimaatconferentie in Glasgow wordt een gamechanger voor beleggers. De CO2-afdruk van bedrijven wordt nog belangrijker. Energiemaatschappijen die bereid zijn te veranderen, zullen ook profiteren, zegt JP Morgan AM.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Wopke

Ambtenaren op het Ministerie van Financien hebben gewaarschuwd dat regeling voor starters de huizenprijzen zou opjagen.

Flippen

Philips moet 22.000 beademingsapparaten terugroepen vanwege ondeugdelijke software. Het aandeel "Flippen" staat al dagen onder druk.

Miljardairsclub

Zangeres Rihanna uit Barbados mag zich volgens Forbes officeel miljardair noemen. Go girl, shine bright like a diamond.

Filmoorlog

Scarlett Johansson heeft het helemaal gehad met Disney. Online release van Black Widow kost haar tientallen miljoenen.

16.000 miljard

De hoeveelheid obligaties met een negatief rendement neemt steeds grotere vormen aan. Nu is de grens van 16 biljoen doorbroken, meldt The Financial Times.

Foetsie

De overheid kocht voor 354 miljoen aan sneltests die ongebruikt liggen te verstoffen in pakhuizen, meldt Trouw.

Deutschland

Wie wordt de opvolger van Angela Merkel? Er is nog geen peil op te trekken wie de verkiezingen gaan winnen in september. Eerst waren het de Groenen die terugzakten, nu de CDU/CSU.

Home Office

Bankiers blijven volop thuiswerken. Alleen de afdeling vermogensbeheer zal dagelijks de rit naar het werk maken, blijkt uit een aantal interviews met ceo's.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus