Must read

Must read: gamen schaadt de kindergeest

Weinig optimisme over defensieve aandelen. Plus: videospelletjes spirituele opium voor kinderen, de zon gaat op voor Reese Witherspoon, obligatie-ETF's in de lift, en nog veel meer...

Gezonde vooruitzichten

Afgezien van Healthcare zijn aandelenanalisten niet echt positief over defensieve aandelen. Eelco Ubbels van Alpha Research gaat op zoek naar de oorzaak.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Hello Sunshine

Reese Witherspoon is niet alleen een uitstekende actrice. Haar bedrijf Hello Sunshine gaat ook lekker, zeker nu Blackstone een belang heeft genomen.

Bullish tot het bittere einde

Amerikaanse aandelenanalisten zijn rasoptimisten, en lang niet altijd terecht.

Indexfondsen

Na de aandelen-ETF’s is het nu de beurt aan obligatie-ETF’s voor een opmars, verwacht State Street Global Advisors.

Beter laat dan nooit

Een 100-jarige Duitser moet zich verantwoorden voor zijn oorlogsmisdaden. Hij zou medeplichtig zijn aan meer dan 3500 moorden.

Schuldenplafond

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen wil dat het schuldenplafond wordt verhoogd. Beursstrateeg Sven Henrich vindt het niet helemaal consistent.

Hoger en hoger

Het technische plaatje van de AEX-index ziet er goed uit. Als er een overtuigende doorbraak komt boven de 760 punten, dan wordt 800 het volgende ijkpunt, zegt Royce Tostrams.

Schaars goed

De vooraad auto's is historisch gezien extreem laag. Grote vraag en problemen met chips.

Down

Op de markt voor Chinese technologieaandelen blijft het buitengewoon onrustig. Het aandeel Tencent - waar Prosus een groot aandeel in heeft - kreeg het afgelopen nacht weer zwaar voor de kiezen, omdat gamen wordt gezien als schadelijke spirituele opium voor kinderen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?