Must read

Must read: Recordaantal miljonairs

Coronacrisis of niet; er zijn nog nooit zoveel rijken geweest. Plus; minder auto's verkocht, Apple is gigantisch en olie heeft een slechte week.

Fast fashion is enorm vervuilend
De CO2-uitstoot van de textielsector is groter dan de luchtvaart en scheepvaartindustrie bij elkaar. Columbia Threadneedle zoekt daarom naar bedrijven met een beter ESG-profiel.

Zet inflatiegroei door?
De relatief hoge Amerikaanse inflatie lijkt vooralsnog tijdelijk. Gelukkig voor de Fed, want die willen de rente laag houden. Maar dan moeten de prijzen deze maand niet nog verder stijgen, aldus Edin Mujagic.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Scheve verhoudingen

Olie in de bocht

Geen rentewijzigingen in Japan
De Bank of Japan heeft de rente ongemoeid gelaten. De beleidsraad van de Japanse centrale bank handhaafde dit keer met een stemverhouding van acht voor en één tegen ook nu weer de korte rente op 0,1% negatief en wil het rendement op tienjarige Japanse staatsobligaties rond nul houden.

Minder auto's verkocht

Werkloosheid voorkomen
In de coronacrisis zijn 230.000 werklozen en 5300 faillissementen voorkomen, aldus Rabobank op basis van eigen berekeningen. De belangrijkste verklaring is dat veel werknemers niet zijn ontslagen, maar minder uren zijn gaan werken. Dat werd via de NOW-regeling grotendeels door de overheid betaald.

Recordaantal miljonairs
Het aantal miljonairs steeg het afgelopen jaar naar recordhoogte: voor het eerst zijn het er meer dan twintig miljoen. Om precies te zijn gaat het wereldwijd om 20,8 miljoen particulieren die beschikken over meer dan één miljoen dollar aan privévermogen. In 2013 waren dat er 13,7 miljoen – het aantal miljonairs is in zeven jaar tijd gegroeid met bijna 52%, zo blijkt uit een rapport van Capgemini.

De dip?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?