Must read

Must read: Positieve correlatie

Pas op: Aandelen en obligaties bewegen nu dezelfde kant op. Plus: welke rente waar en waarom dividendbelegger niet de beste strategie is.

China viert terecht feest
De 100-jarige Chinese communistische partij heeft succesvol ingezet op kapitalisme. Gelet op de vergrijzing en de stijgende lonen in China zullen de buurlanden nu gaan delen in de feestvreugde, schrijft Hendrik Tuch.

De muur van geld wordt onderschat
Jongeren, ouderen, instituten en overheden hebben allemaal geld in overvloed en willen dat geld aan het werk zetten. Onderschat dat niet, zegt Ben Carlson.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Positieve correlatie
Aandelen en obligaties bewegen nu dezelfde kant op

Het nadeel van dividendaandelen
Beleggers zijn enthousiast, maar het is niet perse de beste strategie. Andere strategieën kunnen meer opleveren.

Kijk verder met inflatie
Ja, de inflatie stijgt, maar kijk eens per onderdeel waar die stijging zit

Waar is welke rente?

Centrale banken komen snel met eigen digitale munten
Vermogensbeheerder UBS Asset Management publiceert de resultaten van zijn jaarlijkse Annual Reserve Manager Survey, een gezaghebbend onderzoek waaraan wereldwijd dertig centrale banken deelnemen. Veel aandacht is er dit jaar voor crypto's.

Zitten er chickens bij de Fed?

Delta-variant beperkte impact
Goldman Sachs denkt dat de Delta-variant van het coronavirus dankzij het succesvolle vaccinatieprogramma slechts een bescheiden impact heeft op de Amerikaanse economie. 

De beste met duurzaam

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?